Det här var väldigt enkelt att göra, så jag tycker det var perfekt om man inte har tid eller lust att fixa med maten hur länge som helst. Receptet hittade jag här.

Laxfiléer: 4 laxfiléer
Pressad citron
Salt och svartpeppar
Ugnsgrönsaker: 1 broccolistånd
2 paprikor
1 röd lök
Olivolja
Salt och svartpeppar
Fetaostkräm/sås: 150 gr. fetaost
2 dl créme fraîche (en liten burk)
En skvätt vispgrädde
Sätt ugnen på 150 grader. Skär broccolin i buketter. Strimla paprikan och rödlöken.
Lägg grönsakerna i en ugnsform och ringla över olivolja. Salta och peppra.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform och gnid in med pressad citron. Salta och peppra.
Grönsakerna tar lite längre tid än laxen, så sätt in grönsakerna först.
Tillaga grönsakerna i 25-30 minuter och laxen i 20 minuter.
Smula fetaosten och blanda med créme fraîchen. Tillsätt vispgrädde till önskad konsistens.