Strax innan jul började jag skriva detta inlägg, men det kom inte längre än till "Utkast" här på bloggen. Det blev med andra ord aldrig publicerat.
Därför tänkte jag ta tag i det nu; till stor del för att jag vill se om det hjälper mig att komma in på banan igen att se höstens positiva effekter i skrift.
Som ni vet har jag ju haft svårt att komma tillbaka efter jul. Svårare än jag trodde det skulle vara.
Det beror dock INTE på LCHF, utan jag tror nog snarare det beror på min årliga "januaridepression". Nej, jag är egentligen inte deprimerad i ordets rätta bemärkelse, men jag känner mig alltid trött, inspirationslös och allmänt lite låg den här tiden på året.
 
Nu går vi dock strax in i februari, och trots att vi har några månaders vinter kvar så är det i alla fall ett löfte om ljusare tider. Redan nu är det ju faktiskt ljust när jag slutar på dagarna (slutar ungefär vid 15:00), och det var det ju inte för några veckor sedan.
Dessutom har de iskalla temperaturerna på 30 minusgrader släppt greppet om oss lite grann, och för tillfället visar termometern runt nollgradigt. Tror nog att det har en del att göra med att jag känner mig lite bättre. Det samt det faktum att lönen kom in på kontot idag, och det var mer än jag trodde ;-)
 
Oj, det blev verkligen ett långt intro. Det var inte meningen.
 
Ni som följt mig den här hösten vet ju att jag verkligen lovprisat LCHF. Att jag sagt så många gånger att det sannerligen är den perfekta kosten för MIG. Och det håller jag fast vid fortfarande.
Jag har aldrig mått så bra, någonsin, som den här hösten!
Därför tänkte jag att det vore på sin plats att lista de positiva sakerna jag faktiskt upplevt sedan jag lade om till lågkolhydratskost.

Under hösten har jag ätit strikt LCHF, det vill säga max 20 gram kolhydrater per dag.
I och för sig har jag inte räknat så extremt noga, men med tanke på vad jag ätit så ligger det någonstans därikring. Detta på grund av att mitt främsta mål (just nu) är viktnedgång. När jag kommit ner till min målvikt är planen att, naturligtvis, fortsätta med lågkolhydratskost, MEN äta mer liberal LCHF.
Det ligger dock i framtiden. För tillfället fokuserar jag på hur det ser ut just nu, och hur det sett ut under hösten.
 
 
Mina effekter av att äta LCHF:
 
♥ En viktnedgång på 20 kg på 4 månader.
Ganska självförklarat... Att börja med LCHF har varit det bästa som hänt mig när det kommer till vikten. Sedan jag lade om kosten rasade jag verkligen i vikt de första fyra månaderna, och det utan någon träning eller motion.
Undrar vad som händer den dagen jag faktiskt får tummen ur och börjar motionera tillsammans med denna kost...
 
♥ Min krånglande mage är helt bra.
Jag har i flera år haft typ IBS-liknande symptom. Vill inte säga att jag har IBS, då jag inte varit till läkare. Det är mer "självdiagnostiserat". Problem med magen i stort skett varje dag; eller så fort jag stoppat någonting i munnen. Det var mer som en regel än ett undantag... Mat, och sedan direkt på dass.
Men under dessa månader då jag ätit LCHF har jag haft sammanlagt ETT enda anfall. Ett!
Från varje dag, till en enda gång på fyra månader. DET tycker jag är fantastiskt!
OCH det hände verkligen på en gång. EN enda vecka med LCHF så var magen bra.
 
♥ Huvudvärken från tidigare är borta.
Tidigare brukade jag ha huvudvärk lite då och då.
De sista månaderna innan jag lade om kosten gick det ganska många kartor Ipren.
Men under hela hösten 2015 behövde jag inte köpa en enda ask huvudvärkstabletter.
 
♥ Inget sötsug!
Jag är en godisgris. Godis, fikabröd, LÄSK o.s.v. är min last. Inte så mycket chips, popcorn och glass. Men det andra... Även bröd är något jag verkligen älskar, och det var det jag trodde skulle bli absolut svårast att avstå från.
Det var nog på den här punkten jag blev mest chockad av resultaten...
Efter en och en halv vecka (jag skojar inte; det tog 1½ vecka!) var mitt sötsug helt borta! Vid tidigare viktnedgångsförsök har jag alltid varit konstant godissugen (även om jag hållit mig borta), och undrat hur folk gjort när de säger typ att "jag är inte sugen på godis längre när jag inte ätit det på si och så länge". Jag kunde aldrig känna så, utan var som sagt alltid sugen.
MEN som sagt inte när jag började äta LCHF. En.Och.En.Halv.Vecka tog det att bli av med mitt sötsug!
 
♥ Håller mig mätt så länge.
Äter när jag är hungrig, vilket brukar bli 2 gånger per dag.
 
♥ Känslan av bra mat.
Eftersom halvfabrikat är totalförbjudet inom LCHF-kost känns det alltid som att man lagar så bra mat. Man lagar alltid mat från grunden, med riktiga råvaror. Man vet vad man sätter i sig. Man håller alla tillsatsämnen till ett minimum.
Follow